Pasta jajeczno śledziowa z konserwowanym ogórkiem i grzybkami

Pikantna i wyrazista w smaku pasta dla osób które lubią śledzie, bo to one dominują w niej a reszta składników tworzy dla nich odpowiednie tło. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek i grzanek z białego pieczywa, ale też do pieczonych ziemniaków i blinów.

Osób: 2-4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2-4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 matjas
  • - 2 ugotowane na twardo i drobniutko posiekane jajka
  • - 3 łyżki drobno posiekanych marynowanych pieczarek
  • - 1 starty na tarce ogórek konserwowy
  • - 2-3 łyżki majonezu
  • - ¼ szklanki śmietanki Łaciatej 12%
  • - 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • - pieprz
  • - sól
  • - cukier

Przygotowanie

Krok 1

Wymoczonego w wodzie śledzia, jajka, ogórki i grzybki pokroić jak najdrobniej.



Krok 2

Pokrojone składniki wymieszać, dodać śmietankę Łaciatą i majonez, dorzucić szczypiorek i pieprz, doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną cukru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.