makaron z sosem pieczarkowo-paprykowym

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • makaron typu kokardki
  • 1\2 opakowania pierś z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 mała cebula
  • papryka czerwona marynowana
  • czosnek
  • 2 ząbki
  • śmietana 18 % łaciata
  • małe opakowanie vegeta
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej
  • 1 łyżka serek topiony złoty ementaler

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, dodać pierś pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Dusić ok 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać paprykę pokrojona w paseczki, a po 3 minutach dodać śmietanę, serek topiony i doprawić do smaku. Wymieszać wszystko razem. Makaron ponakładać na talerze i polać przygotowanym sosem. Danie można posypać startym na tarce żółtym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.