Makaronowa sałatka z czerwoną papryką

Pyszna sałatka, która jest lekkostrawna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Jeśli lubisz paprykę, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu
  • 3 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • kilka listków bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka z wrzątkiem i solą wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po tym czasie odcedzamy go na sicie i czekamy, aż ostygnie żeby móc dodać go do sałatki.



Krok 2

Pozbywamy się ogonków papryk, przekrawamy je na pół i wykrawamy środek z białą błonką. Kroimy je na części. Cebulę bardzo drobno siekamy.



Krok 3

Kiedy makaron lekko przestygł, dodajemy do niego paprykę, cebulkę, listki bazylii, a całość polewamy oliwą z oliwek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.