Pospolity produkt wykorzystany w niecodzienny sposób, czyli filet z kurczaka faszerowany warzywami i mozzarellą. Tak przygotowana pierś jest wyjątkowo soczysta i delikatna, a co najważniejsze - zawsze się udaje. Wystarczy jeszcze tylko ugotować ziemniaki, przygotować surówkę i pyszny, pełnowartościowy obiad gotowy.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Filety z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Następnie każdy filet naciąć w poprzek co około 1 cm, tworząc kieszonki. Posolić i popieprzyć z obu stron.
Mozzarellę pokroić w cienkie plastry.
Pomidory i cukinię umyć. Pokroić w plastry.
Piekarnik nagrzać do 200⁰C.
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Kieszonki wypełnić mozzarellą, pomidorem, cukinią oraz listkami bazylii. Całość posypać oregano, oprószyć solą oraz pieprzem i skropić oliwą z oliwek.
Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika. Piec 25-30 minut.
Dodaj komentarz