Makaronowa sałatka z krewetkami i oregano

Pyszne, smażone na aromatycznym maśle krewetki z czosnkiem oraz oregano, to pyszny sposób na sałatkę. W połączeniu z pomidorkami koktajlowymi i makaronem, tworzą ładnie wyglądającą i smaczną całość.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Skorupiaki

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Skorupiaki


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie krewetek mrożonych
  • - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • - 0,5 paczki makaronu penne
  • - oregano
  • - czosnek
  • - odrobina masła
  • - listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki rozmrażaj w zimnej wodzie przez 15 minut. Rozmrożone krewetki wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą, posiekanym czosnkiem i dodaj masło (ilości wg uznania). Smaż chwilę, aż krewetki zmienią kolor na różowy, dopraw solą i pieprzem.



Krok 2

Do smażących się krewetek dodajemy na chwilę pomidorki koktajlowe. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.



Krok 3

Do makaronu wsypujemy krewetki z patelni i pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy oregano według uznania i mieszamy ze sobą. Dekorujemy sałatkę listkami bazylii.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.