Tagliolini ze szpinakiem i fetą

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu grube wstążki
  • 200 g sera feta
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć do momentu, aż cebula stanie się szklista.



Krok 2

Dodać rozmrożony szpinak i dusić przez kilka minut.



Krok 3

Dodać śmietanę oraz jogurt naturalny, wymieszać.



Krok 4

Posolić danie i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 5

Dodać makaron tagliolini ugotowany al dente w osolonej wodzie.



Krok 6

Wymieszać i dusić jeszcze 1-2 minuty.



Krok 7

Nałożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w drobną kostkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.