Jagnięcina powinna znaleźć się w jadłospisie zwłaszcza tych osób, które chcą zbudować swoje mięśnie, gdyż mięso to charakteryzuje wysoka zawartość białka. Gulasz jagnięcy jest doskonałą propozycją na wykwintny obiad dla całej rodziny. Wbrew pozorom jest potrawą bardzo prostą w wykonaniu.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Trudne
Piekarnik rozgrzewamy, aż do uzyskania temperatury 160 stopni. Naczynie żaroodporne lekko natłuszczamy.
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy lekko drobno pokrojoną 1 cebulę z marchewką i posiekanym czosnkiem. Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy przez 10 minut, po czym przekładamy na talerz.
Do garnka dodajemy resztę oliwy i obsmażamy mięso. Dodajemy pokrojone drobno: 1 cebulę, por, owoce i przyprawy, a całość mieszamy. Następnie wszystko umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy bulionem i pieczemy przez 2 godziny.
Dodaj komentarz