Makaronowa sałatka z mięsem i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Makaron ugotować w wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić. Pieczony filet z kurczaka pokroić w średniej wielkości kosteczkę. Pieczarki i kukurydzę osączyć z zalewy. Obraną marchewkę, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, dodać połowę posiekanego szczypiorku, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać pozostałym szczypiorkiem i odłożyć na kilkanaście minut aby smaki się połączyły.

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pieczony filet z kurczaka
  • 2/3 szkl. makaronu koraliki
  • 1/2 szkl. pieczarek marynowanych
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 2 korniszony
  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1/2 ząbka czosnku
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować w wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić.



Krok 2

Pieczony filet z kurczaka pokroić w średniej wielkości kosteczkę.



Krok 3

Pieczarki i kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 4

Obraną marchewkę, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę.



Krok 5

Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, dodać połowę posiekanego szczypiorku, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać pozostałym szczypiorkiem i odłożyć na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.