Muffinki szpinakowe bez jajka, to coś czego każdy powinien spróbować!
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 9
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastaw piekarnik na 180°C, a formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Do dużej miski przesiej wszystkie suche składniki i odstaw. W drugiej misce umieść szpinak, wlej mleko i olej oraz zmiksuj na puree (blenderem). Dodaj banana rozgniecionego np. widelcem i ekstrakt, a następnie dobrze wymieszaj.
Połącz suche składniki z mokrymi, aż masa stanie się jednolita. Nakładać ciasto do papilotek do ⅔ ich
wysokości.
Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec 18-20 minut, od razu po upieczeniu wyjmij formę i zostaw
w niej muffiny na ok. 5 minut, po czym odstaw i pozwól im ostygnąć. Posyp muffiny cukrem pudrem.
Dodaj komentarz