Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Galaretki pomarańczową, cytrynową, wiśniową i winogronową przygotowujemy wsypując każda do 500 wrzątku. Czekamy do ostygnięcia. Na dno szklanki/pucharka wlewamy pierwszą z galaretek i wkładamy naczynie do zamrażarki. Kiedy galaretka stężeje wlewamy na nią kolejna galaretkę w innym kolorze i znowu wkładamy do zamrażarki i tak samo postępujemy z kolejnymi dwoma. Następnie trzeba zagotować wodę i wlać ok 1/5 szklanki wody, rozmieszczenie w tym ostatnią galaretkę malinową. Należy poczekać aż ostygnie. Śmietankę Łaciata należy ubić z łyżeczką cukru pudru. Do ubitej śmietanki dodać zimną malinową galaretkę. Powstałym kremem dekorujemy galaretki. Na koniec śmietankowy dekorujemy gotowymi kulkami lub dodajemy owoce do naszego deseru.
Na zdjęciu deserki są przygotowane w kieliszkach 50ml
Dodaj komentarz