Ubić masę biszkoptową i upiec biszkopt w 180°C, aż do wystudzenia
Masa budyniowa pomarańczowa
750 ml soku marchwiowo-pomarańczowego,,
2 opakowania budyniu waniliowego,,
Budyń rozpuścić w pół szklanki soku a resztę zagotować.Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na zimny biszkopt
Pianka śmietankowa
500 ml smietanki łaciatej 30procent,,
galaretke pomarańczową,,
Galaretkę rozpuścić w pół szklance wody wrzątku,Śmietanke bardzo dobrze schłodzić i ubić ,jak już będzie ubita śmietanka to dodać rozpuszczona galaretkę,
Galaretka
3 galaretki pomarańczowe rozpuscić w 5oo ml wody,,
Jak już będzie zaczynała zastygać to wykładamy na sam wierzch
Składanie
Na upieczony biszkopt wykładamy ciepłą masę budyniową,potem układamy dwa opakowania delicji .Na delicję masę śmietankową.Na samą górę idzie galaretka.Wstawiamy ciasto do lodówki
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.
Dodaj komentarz