Słoneczne ciasto pomarańczowe

Autor:

Majeczka

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Biszkopt

  • 5 jaj
  • 5 łyżek cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • Ubić masę biszkoptową i upiec biszkopt w 180°C, aż do wystudzenia

Masa budyniowa pomarańczowa

  • 750 ml soku marchwiowo-pomarańczowego,,
  • 2 opakowania budyniu waniliowego,,
  • Budyń rozpuścić w pół szklanki soku a resztę zagotować.Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na zimny biszkopt

Pianka śmietankowa

  • 500 ml smietanki łaciatej 30procent,,
  • galaretke pomarańczową,,
  • Galaretkę rozpuścić w pół szklance wody wrzątku,Śmietanke bardzo dobrze schłodzić i ubić ,jak już będzie ubita śmietanka to dodać rozpuszczona galaretkę,

Galaretka

  • 3 galaretki pomarańczowe rozpuscić w 5oo ml wody,,
  • Jak już będzie zaczynała zastygać to wykładamy na sam wierzch

Składanie

  • Na upieczony biszkopt wykładamy ciepłą masę budyniową,potem układamy dwa opakowania delicji .Na delicję masę śmietankową.Na samą górę idzie galaretka.Wstawiamy ciasto do lodówki

Przygotowanie

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.