Malinowa chmurka

Autor:

Majeczka

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto Kruche

  • 3 żółtka
  • 30g cukru
  • pól łyżeczki proszku do pieczenia
  • ekstrakt waniliowy
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g masła Łaciate

Placek bezowy

  • 3 Białka
  • 150 g cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 40 g płatków migdałowych

Galaretka z malinami

  • 3 galaretki malinowe rozpuscić w 3.5 szkl.wrzącej wody.Gdy przestygnie dodać 600g malin [mogą być mrożone albo swieże]

Krem Śmietankowy z wanilią

  • 500 ml śmietanki schłodzonej Łaciatej 36%,250 g serka maskarpone schłodzonego.3 łyżki cukru pudru.1 laska wanilli.Śmietankę ubić dodać cukier,serek i wanilię

Przygotowanie

Krok 1:

Ze składników zagnieść ciasto i schłodzić przez 60 minut w lodówce. Potem rozwałkować i upiec placek ok 20 minut w 200 stopniach.



Krok 2:

Białka ubić,dodać cukier, następnie mąkę. Blaszkę przygotować taką samą jak był pieczony placek kruchy.posmarować blaszke masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożć beze i posypać płatkami.Piec godzinę w 140 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.