Pudding z tapioki z mango

Egzotycznie brzmiąca tapioka to w rzeczywistości po prostu kasza pozyskiwana z bulw manioku. Sama w sobie nie ma smaku, lecz z powodzeniem absorbuje wszystkie smaki z zewnątrz. Warto wypróbować pudding na jej bazie z dodatkiem mango, który może być zarówno pysznym śniadaniem, jak i deserem.

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g drobnej tapioki,
  • - 500 ml mleka Łaciate,
  • - 1 łyżka wiórków kokosowych,
  • - 1 dojrzałe mango,
  • - 2 łyżki cukru,
  • - szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Tapiokę zalać w garnku mlekiem, dodać wiórki kokosowe i odstawić na 1 godzinę.



Krok 2

Po upływie wyznaczonego czasu, garnek przestawić na gaz. Dodać cukier i szczyptę soli. Zagotować i gotować do momentu, aż kulki staną się przezroczyste i wchłoną płyn.



Krok 3

Pudding przełożyć do 4 szklanek lub słoiczków. Odstawić do ostygnięcia, a później wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.



Krok 4

Serwować z mango pokrojonym w kostkę.



Wskazówki

Mango można również zblendować.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.