Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,obie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane.Delikatnie wymieszać i przełożyć do blaszki prostokątnej. Piec 40 minut. 160 stopni. Ostudzić.
Galaretki rozpuscic w 3 szklankach wody i polaczyc z malinami. Schłodzić i wylac na ciasto.
Białka ubijamy z odrobiną soli, wsypywać powoli cukier, na końcu dodać mąkę ziemniaczana, delikatnie wymieszać i włożyć na blaszcze wylozonej pergaminem, beze posypac płatkami migdałowymi i piec 1 godzinę 120 stopni. Zostawić w piekarniku do wysygniecia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascapone, zelatyne rozpuscic w niewielkiej ilości wody i ciepla połączyć z kremem.
Na biszkopt galaretka, masa z kremu i na wierzch beza.
Ciasto schłodzić, lepiej smakuje beza.Warto sie poświęcić troche pracochlonne ale za to jaki efekt. Polecam. Smacznego.
Dodaj komentarz