Malinowy parfait z jogurtem

Parfait ze schłodzonym jogurtem i malinami polecamy szczególnie na lato. Kaloryczność deseru można zmniejszyć stosując brązowy cukier zamiast białego i używając odtłuszczonego jogurtu greckiego. To prosty i szybki przepis, idealny na randkę we dwoje.

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 łyżki otrębów owsianych
  • - 1 szklanka malin
  • - 300 ml odtłuszczonego jogurt greckiego
  • - 2 łyżeczki cukru brzozowego

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt grecki przelewamy do miski. Mieszamy z cukrem i otrębami.



Krok 2

Maliny miksujemy na mus, najlepiej użyć do tego blender.



Krok 3

Na dno szklanek wlewamy 1/3 jogurtu i 1/3 musu. Wlewamy naprzemiennie, do uzyskania efektu jak na zdjęciu. Całość dekorujemy świeżymi malinami.



Wskazówki

Deser przed podaniem, polecamy schłodzić.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.