Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, która doskonale sprawdzi się na wiosenne lub jesienne popołudnie. Jest pyszna i aromatyczna.
Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Mąkę przesiewamy i dodajemy sól, cukier oraz pokrojone zimne masło. Składniki siekamy nożem. Dodajemy wodę i zagniatamy ciasto. Następnie je rozwałkowujemy na okrąg.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Jabłka kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. To samo robimy z gruszką. Następnie kroimy owoce w kostkę. Układamy owoce na rozwałkowanym cieście, zostawiając około 3-4 cm wolnego brzegu. Posypujemy owoce cukrem oraz cynamonem. Następnie zawijamy brzegi ciasta do środka.
Wstawiamy gotową tarte do piekarnika na około 30 minut.
Dodaj komentarz