Czekoladę roztopić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić do uzyskania sztywnej piany, dodać cukier, dalej ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru. W drugiej misce miękką margarynę utrzeć przy pomocy miksera, dodać przestudzoną roztopioną czekoladę, dokładnie zmiksować, następnie dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Do uzyskanej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubite wcześniej białka z cukrem. Wszystkie składniki wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przelać do prostokątnej formy 40x25 cm wyłożonej pergaminem. Piec ok 35 min w piekarniku z termoobiegiem w temp 170 stopni C.
2 czerwone galaretki rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz biały ser, dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec wlać wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowaną masę wylać na wcześniej upieczone i wystudzone ciasto. Wstawić do lodówki aby masa się stężała.
Galaretki rozpuścić w 120 ml gorącej wody. Maliny zblendować i przetrzeć przez sitko. Dodać do przestudzonej galaretki (jeśli maliny są kwaśne dosypać cukru i dokładnie wymieszać). Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na ciasto i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!
Dodaj komentarz