Zupa jarzynowa na rosole

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 litr bulionu z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1/2 białej części pora
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 małej główki kalafiora
  • 5 łyżek zielonego groszku z puszki
  • 1/2 szklanki śmietanki UHT Łaciata 18%
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki świeżego koperku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę, pora myjemy i kroimy na małe kawałki.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy. Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy i dodajemy usmażone warzywa. Gotujemy 10 minut i dodajemy obrane i drobno pokrojone ziemniaki.



Krok 3

Z kalafiora odrywamy różyczki i także dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy groszek. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie doprawiamy zupę solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.



Krok 4

Do zupy dodajemy śmietankę i mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Zupę można podawać z pieczywem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.