Marynowana karkówka z grilla

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki wieprzowej
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka bazylii
  • ⅓ łyżeczki chili, pieprzu cayenne
  • Pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Karkówkę dokładnie umyć, osuszyć i włożyć do miski.



Krok 2

Wlać oliwę z oliwek, dodać wszystkie przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.



Krok 3

Mieszać rękami mięso do momentu, aż pokryje się równomiernie przyprawami.



Krok 4

Przykryć miskę i wstawić do lodówki na całą noc, aby się zamarynowało.



Krok 5

Grillować mięso z obu stron, aż się zarumieni i będzie miękkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.