Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 garść świeżej bazylii
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jogurt naturalny przełożyć do miseczki. Dodać ketchup oraz majonez i dokładnie wymieszać, aby składniki połączyły się w jednolitą masę.



Krok 2

Listki bazylii umyć, osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.



Krok 3

Podawać jako dodatek na przykład do pieczonych ziemniaczków lub smażonych kąsków kurczaka.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.