Muffiny z jajkiem

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • 6 plastrów szynki
  • Garść startego sera
  • 1 pomidor
  • 6 jajek przepiórczych
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów.



Krok 2

Następnie układamy szynkę, a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy. Podpiekamy około 5 minut.



Krok 3

Na wierzch dodajemy jajka (do każdego muffina po 1 jajku). Przyprawiamy pieprzem. Pieczemy do ścięcia się jajka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.