Muffiny z jajkiem

5.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Aneta Gwiner

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Składniki

Składniki:

6 kromek pieczywa tostowego

6 plastrów szynki

Garść startego sera

1 pomidor

6 jajek przepiórczych

Sól

Pieprz

Przygotowanie

Krok 1
  • Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów.  
Krok 2
  • Następnie układamy szynkę, a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy. Podpiekamy około 5 minut.  
Krok 3
  • Na wierzch dodajemy jajka (do każdego muffina po 1 jajku). Przyprawiamy pieprzem. Pieczemy do ścięcia się jajka.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0