Zupa z owocami morza

Zupa z owocami morza to wyśmienite danie dla całej rodziny. Szybka i łatwa w przygotowaniu, idealnie nadaje się dla miłośnikó owoców morza. Danie zdrowe i bogate w składniki odżywcze.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g oczyszczonych owoców morza
  • 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 100 g pieczarek
  • 1 łyżka pasty chili
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 5 małych papryczek chili
  • 4 łyżeczki kolendry
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy bulion, do którego dodajemy pokrojone w dużą kostkę pieczarki. Bulion z pieczarkami gotujemy przez 5 minut.



Krok 2

Pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy pastę chili, pomidory, owoce morza i przyprawy. Całość gotujemy około 20 minut.



Krok 3

Przyprawiamy zupę solą, pieprzem, sosem rybnym, sokiem z limonki i papryczkami chili, posypujemy kolendrą i ziołami prowansalskimi. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. Przyozdabiamy posiekaną grubo natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.