Mięciutkie roladki z indyka z kurkami

Pyszne roladki z kurkami w środku, które wręcz idealnie sprawdzą się na niedzielny obiad w gronie najbliższych. Nie są bardzo skomplikowane w przygotowaniu, a ich smak jest bardzo dobry.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 300 g kurek
  • 150 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170°C. Kurki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle.



Krok 2

Po chwili dodajemy kurki i smażymy, aż cała woda wyparuje. Doprawiamy ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki pieprzu. Fileta z indyka kroimy w poprzek na cienkie płaty, tak aby otrzymać 8 filetów. Rozbijamy je tłuczkiem. Przyprawiamy pozostałą solą i pieprzem.



Krok 3

Na rozbitego indyka nakładamy farsz kurkowy i zwijamy roladki. Spinamy wykałaczkami.



Krok 4

Otrzymane roladki obsmażamy partiami na złoto, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujmy startym serem i zapiekamy piekarniku w temperaturze 170°C przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.