Wspaniałe danie zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Ciekawa kompozycja podania sprawia, że nawet niejadek się zainteresuje. Muszle nie wymagają wielkich umiejętności i dużej ilości czasu potrzebnego na przygotowanie – a oczarują każdego swoim wyglądem i smakiem
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Muszelki makaronu gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Gotujemy mieszankę warzywną do miękkości. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i smażymy. Dodajemy pokrojoną 1 cebulę, pół czerwonej papryki i pomidory z puszki.
Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Dokładamy mieszankę warzywną i posiekaną zieleninę, a następnie dusimy pod przykryciem 10 minut.
Muszle makaronu napełniamy mięsem z warzywami, posypujemy startym żółtym serem. Całość wstawiamy do nagrzanego do tempertury 180°C piekarnika i zapiekamy do roztopienia się sera. Dekorujemy np. natką pietuszki.
Dodaj komentarz