Ryba z serem pleśniowym i pomidorami

Smaczne i aromatyczne danie dla dwojga – idealnie nadaje się na romantyczną kolację we dwoje. Smak sera pleśniowego i dodatek sera koziego rewelacyjnie współgra ze smakiem ryby, dodając jej charakteru i wykwintności.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g dorsza lub innej białej ryby
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 100 g sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • 1 cukinia
  • 50 g sera koziego
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • ½ łyżeczki oregano
  • 1 sałata

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy rybę, suszymy, posypujemy ½ łyżeczki soli i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej roślinny i smażymy kawałki ryb przez 3 minuty z każdej strony.



Krok 2

Na wierzch ryby układamy plastry cukinii, pomidora, na to ser pleśniowy, ser kozi, doprawiamy pozostałą solą i oregano, przykrywamy i dusimy 5 minut pod przykryciem.



Krok 3

Danie podajemy na sałacie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.