MIĘSNO PAPRYKOWE SERCA

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1\2 kg mięsa wieprzowego np łopatka
  • mała kajzerka
  • jajko
  • duża cebula
  • ząbek czosnku
  • pieprz mielony
  • sól (spora łyżeczka lub nieco więcej)
  • trochę mielonej, ostrej papryki
  • słoiczek marynowanej papryki
  • tarta bułka do panierowania
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso zmielić w maszynce i przełożyć do miski. Kajzerkę namoczyć w wodzie, aż będzie całkowicie miękka.
Cebulę zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki do miski. Czosnek wycisnąć w wyciskarce.
Dodać przyprawy, odciśniętą dobrze bułkę, jajko, wymieszać dokładnie masę łyżką.
Na koniec dodać pokrojoną w drobna kostkę paprykę marynowana.
Formować serca a następnie lekko panierować je w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz i smażyć po kilka sztuk na raz, na średnim ogniu z obu stron by się ładnie i mocno zarumieniły.
Podawać gorące z ziemniakami i papryką:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.