Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 porcje z kurczaka
  • 3-4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki startego imbiru
  • 2 łyżeczki przyprawy Garam Masala
  • ½ łyżeczki mielonej, ostrej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włożyć jogurt, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę Garam Masala, paprykę mieloną, starty imbir i świeżo zmielony pieprz, wymieszać.



Krok 2

Umyte i osuszone mięso natrzeć solą i obtoczyć w marynacie, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na noc.



Krok 3

Następnie razem z marynatą włożyć do worka do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na około 60 minut do nagrzanego do 190°C piekarnika.



Krok 4

Po upływie 40 minut usunąć woreczek foliowy, wsypać półmiękkie ziemniaki, wymieszać z powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso i ziemniaki ładnie się przyrumieniły.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.