Mięso z kurczaka w pikantnej marynacie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kurczaka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy ziołowej do kurczaka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włożyć zmiażdżony czosnek, olej, miód, przyprawę do kurczaka, ketchup, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszać.





Krok 2

Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso podzielić na porcje. Dokładnie obtoczyć w marynacie, szczelnie przykryć folią i włożyć do lodówki najlepiej na noc.





Krok 3

Następnego dnia mięso z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, włożyć do naczynia żaroodpornego





Krok 4

Włożyć do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 1 godziny. 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, żeby mięso nabrało ładnego koloru i miało chrupiącą skórkę.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.