Frutti di mare w warzywach

Owoce morza podane z pysznymi, aromatycznymi warzywami, czyli moc witamin i składników odżywczych na jednym talerzu! Koniecznie musisz spróbować.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Bez glutenu

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mieszanki frutti di mare
  • 3 marchewki
  • 200 g groszku cukrowego
  • 200 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy warzywa i pieczarki. Całość dusimy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy frutti di mare, sos sojowy i czosnek. Dusimy przez kolejne 5-10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.