1. Ryż ugotowac w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu,odstawic do przestudzenia. Fileta pokroic w średniej wielkości kostkę, oprószyc przyprawami . Grzyby lesne oczyścić , pokroić w kostkę. Cebule drobno posiekać. 2.Na patelni rozgrzac niewielka ilość oleju i podsmazyc na nim do lekkiego zrumienienia cebule i fileta a następnie dodać pokrojone grzyby .Całośc smazyc az mieso i grzyby zmiekną. Grzyby i kurczaka doprawic do smaku sola pieprzem i suszona natką, dodac ser i smietanke. Całośc doprowadzic ponownie do zagotowania,- w razie potrzeby mozna ponownie doprawic wg własnego gustu. 3. Ryz przełozyc do grzybów z miesem , wymiesząc wszystko razem na patelni a nastepnie porcje dania wyłozyc na talerze , podawac gorące, smacznego:)
Dodaj komentarz