potrawka ryzowa z kurczakiem i grzybami

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 torebki ryzu białego,
  • 1 weksza piers kurczaka lub mniejsza podwójna,
  • 200-300 g grzybów lesnych borowiki,
  • 1 cebula,
  • pieprz czarny świezo zmielony,
  • sól,
  • przyprawa do kurczaka,
  • 1 łyzka sera pamezanu,
  • 2 łyzki smietany,
  • 2 łyzeczki suszonej natki,
  • olej do smazenia

Przygotowanie

Krok 1

1. Ryż ugotowac w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu,odstawic do przestudzenia. Fileta pokroic w średniej wielkości kostkę, oprószyc przyprawami . Grzyby lesne oczyścić , pokroić w kostkę. Cebule drobno posiekać. 2.Na patelni rozgrzac niewielka ilość oleju i podsmazyc na nim do lekkiego zrumienienia cebule i fileta a następnie dodać pokrojone grzyby .Całośc smazyc az mieso i grzyby zmiekną. Grzyby i kurczaka doprawic do smaku sola pieprzem i suszona natką, dodac ser i smietanke. Całośc doprowadzic ponownie do zagotowania,- w razie potrzeby mozna ponownie doprawic wg własnego gustu. 3. Ryz przełozyc do grzybów z miesem , wymiesząc wszystko razem na patelni a nastepnie porcje dania wyłozyc na talerze , podawac gorące, smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.