Przepis stworzony dla fanów rabarbaru. Pyszne mini tarty, idealne na deser w gronie najbliższych. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Mąki przesiewamy, dodać cukier, jajko oraz pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Dzielimy ciasto na 6 części i owijamy każdą część w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Rabarbar kroimy na małe kawałki. Wkładamy je do miski i zasypujemy cukrem.
Rozwałkowujemy schłodzone części ciasta na placki o średnicy około 15 cm. Na środek każdego placka układamy kawałki rabarbaru, zostawiając po około 2-3 cm od brzegu. Zawijamy brzegi ciasta do środka, przykrywamy nimi kawałki rabarbaru.
Wstawiamy mini tarty do nagrzanego piekarnika na 35 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz