Mini pączki z lukrem cytrynowym

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 25 g suchych drożdży
  • 150 ml mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 50 g cukru
  • 50 g masła Łaciate
  • 2 jajka
  • 500 ml oleju

Lukier:

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 g cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Z mąki, drożdży, mleka, cukru, masła i jajek zagnieć ciasto. Odstaw na 1 godzinę do wyrośnięcia.



Krok 2

Z ciasta uformuj małe kuleczki, które smaż na złoto w głębokim oleju.



Krok 3

Przygotuj lukier. Utrzyj cukier z sokiem z cytryny. Gotowym lukrem polej pączki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.