Mini pizze z ciasta francuskiego z serem i pomidorkami

To pomysł na szybką przekąskę imprezową. Jeśli nie mamy czasu na przygotowanie ciasta do pizzy, możemy zrobić mini pizze właśnie z ciasta francuskiego. Przepis jest ekspresowy w wykonaniu i bardzo smaczny.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 12-15 pomidorków koktajlowych
  • Tarta mozzarella Mlekpol
  • 20 listków świeżej bazylii
  • Świeży pieprz do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 190°C. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kawałków. Kładziemy je na papier do pieczenia. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.



Krok 2

Na każdy kawałek ciasta, kładziemy po 3-4 połówki pomidorków oraz garść startej mozzarelli.



Krok 3

Gotowe mini pizze wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii i posypujemy pieprzem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-21 13:49:00

Fajny pomysł, łatwe i szybkie do przygotowania. Super :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.