Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Z mąki, proszku, cukru jajka i zimnego masła zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Stolnice podsypać mąką i rozwałkować ciasto. W cieście wycinać koła i wylepiać nimi foremki. Zapiec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Do garnka wsypać cukier i dodać łyżkę wody, gotować, aż cukier się skarmelizuje.
Dodać masło, sól i zalać mlekiem, odrobinę mleka przelać do szklanki i rozprowadzić w nim mąkę ziemniaczaną, połączyć z resztą mleka.
Mieszać, aż do momentu kiedy masa nabierze jednolitej konsystencji.
Babeczki napełnić masą i przestudzić. Podawać.
Dodaj komentarz