Sernik z musem malinowym

Maliny rewelacyjnie smakują w domowych wypiekach. To przepis na domowy sernik z musem malinowym. Pokochasz go od razu.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 60 g masła Łaciate

Masa serowa:

  • 600 g twarogu Mlekpol 18%
  • 200 g mascarpone Mlekpol
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 jajko

Dodatkowo:

  • 250 g malin
  • 2 łyżki cukru
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Przygotowanie

Krok 1

Nastaw piekarnik na 180°C. Przygotuj tortownicę - posmaruj ją tłuszczem i posyp bułką tartą. Ułatwi nam to wyjęcie już gotowego ciasta z formy.



Krok 2

Na stole przygotuj dwie miski. W pierwszej misce utrzyj składniki na ciasto. Wyłóż nim spód i brzeg formy. Piecz 15 minut.



Krok 3

W tym czasie zblenduj maliny z cukrem (kilka owoców zostaw do ozdoby ciasta). W drugiej misce na wolnych obrotach zmiksuj wszystkie składniki na masę serową.



Krok 4

Na upieczone ciasto nałóż ¾ musu malinowego i wylej masę serową. Piecz 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika wierzch posmaruj resztą malinowego musu i ozdób świeżymi owocami. Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.