Maliny rewelacyjnie smakują w domowych wypiekach. To przepis na domowy sernik z musem malinowym. Pokochasz go od razu.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastaw piekarnik na 180°C. Przygotuj tortownicę - posmaruj ją tłuszczem i posyp bułką tartą. Ułatwi nam to wyjęcie już gotowego ciasta z formy.
Na stole przygotuj dwie miski. W pierwszej misce utrzyj składniki na ciasto. Wyłóż nim spód i brzeg formy. Piecz 15 minut.
W tym czasie zblenduj maliny z cukrem (kilka owoców zostaw do ozdoby ciasta). W drugiej misce na wolnych obrotach zmiksuj wszystkie składniki na masę serową.
Na upieczone ciasto nałóż ¾ musu malinowego i wylej masę serową. Piecz 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika wierzch posmaruj resztą malinowego musu i ozdób świeżymi owocami. Smacznego!
Dodaj komentarz