Lekki i zdrowy dodatek do obiadu – idealnie komponuje się z młodymi ziemniakami i zielonymi szparagami. Sos koperkowy jest delikatny, aksamitny i idealnie uzupełnia smak mintaja. Całość nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również pięknie pachnie i bardzo ładnie wygląda na talerzu.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 180ºC. Sprawione filety z mintaja skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Oliwę rozgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone pory i cebulę, a następnie smażymy do zeszklenia. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Filety układamy na warzywach.
Śmietankę Łaciatą podgrzewamy przez chwilę i dodajemy posiekany koperek. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Rybę w naczyniu żaroodpornym polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 30 minut.
Dodaj komentarz