Mix sałat z rzodkiewką i pomidorami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10-15 dag mieszanki sałat
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • ½ szkl. selera marynowanego
  • 2 korniszony
  • ½ cebuli
  • 1 gruszka
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki cukru
  • Sól
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Umytą sałatę osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą.



Krok 2

Korniszony i cebulę pokroić w kosteczkę.



Krok 3

Seler osączyć z zalewy.



Krok 4

Umytą rzodkiewkę pokroić w krążki, pomidora w półplasterki.



Krok 5

Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać.



Krok 6

Śmietanę wymieszać z musztardą i odrobiną cukru.



Krok 7

Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku. Podawać od razu po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.