Młoda kapusta z rabarbarem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty młodej
  • 1 laska rabarbaru
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Koperek umyć i drobno posiekać.



Krok 2

Kapustę dość grubo poszatkować i poddusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.Po kilkunastu minutach dodać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar, wlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości.



Krok 3

Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać, podgrzewać do odparowania wody.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.