Surówka wielowarzywna

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty białej
  • ½ cebuli
  • ½pęczka rzodkiewki
  • 1 kalarepka
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ papryki czerwonej
  • ¼ papryczki chili
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko, kiszone ogórki i obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 3

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć.



Krok 4

Paprykę bez nasion pokroić w kosteczkę, papryczkę chili drobno posiekać.



Krok 5

Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.