Motylek

Autor:

Kamila O

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 krążki biszkoptów
  • 1 opak. kremu śmietankowego
  • 1 opak. kremu czekoladowego
  • 1 opakowanie kremu ajerkoniakowego
  • Mleko Łaciate
  • Masło Łaciate
  • 10 dag papai kandyzowanych
  • 1 opak. galaretki w cukrze
  • 10 dag bez
  • 2 rurki czekoladowe
  • 50 ml dowolnego alkoholu

Przygotowanie

Krok 1

Biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.



Krok 2

Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu (można dodać odrobinę masła).



Krok 3

Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu.



Krok 4

Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypać boki bułką tartą, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.