Do miski włożyć wszystkie składniki ciasta, krótko je miksować do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy.
Do każdej foremki na muffinki nałożyć 1.5 łyżki masy (w zależności o wielkości papilotek) Na to 1 łyżeczkę wiśni w żelu i przykryć kolejną porcją ciasta 1.5 łyżki.
Piec w 200 stopniach ok. 20minut.
100ml śmietanki zagotować. Wrzucić do niej 100g białej czekolady i mieszać do rozpuszczenia. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać barwnik czerwony do drugiej zielony. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić.
Każdą wystudzoną muffinkę posmarować kolorową czekoladą i udekorwać ozdobami według uznania.
Muffinki świetnie sprawdzą się jako tort urodzinowy na kinder balu, lub jako podziękowanie dla gości
Dodaj komentarz