Zdrowa, aksamitna w smaku, rolada waniliowo-kakaowa. Dzięki użyciu mleczka kokosowego, orzechów, daktyli i syropu klonowego, zawiera wiele wartości odżywczych dla organizmu.
Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Orzechy
W robocie kuchennym zmiksuj wszystkie składniki na masę czekoladową. Uformuj z niej kulę. Przełóż na blat i rozwałkuj. Wyrównaj nożem brzegi, tak by powstał prostokąt.
Przygotuj masę waniliową. Twaróg zmiel lub zblenduj na gładką masę. Śmietankę ubij na sztywno.
Dodaj orzechy i śmietankę do pozostałych składników i miksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wstaw do lodówki na min. 20 min. w celu stężenia.
Kiedy masa stężenie rozprowadź ją na kakaowej warstwie. Całość zwiń w rulon. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do zamrażalnika na 20 min.
Przed podaniem wierzch posyp np. wiórkami kokosowymi. Deser przechowuj w lodówce.
Dodaj komentarz