Muffinki z indykiem i warzywami

Smaczna i zdrowa przekąska, którą możemy zabrać do pracy, w drogę, lub zjeść na lunch czy kolację. Łatwa w przygotowaniu i zdrowa. Uwielbiana również przez dzieci.

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej
  • 350 g piersi z indyka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Marchewkę, paprykę i cukinię ścieramy na tarce na grubych oczkach.



Krok 2

Filet z indyka myjemy i kroimy w kosteczkę. Kaszę jęczmienną gotujemy, odcedzamy i studzimy. Drobno siekamy natkę pietruszki.



Krok 3

Wszystkie składniki muffinek mieszamy, rozkładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.