Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich otworach. Por drobno posiekać. Seler włożyć na sito, osączyć z zalewy. Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki skropić oliwą, doprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać. Ułożyć w salaterce, posypać płatkami migdałowymi.
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy, Seler
Wegetariańskie
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich otworach.
Por drobno posiekać.
Seler włożyć na sito, osączyć z zalewy.
Obrane jabłko bez gniazda nasiennego zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie przygotowane składniki skropić oliwą, doprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać. Ułożyć w salaterce, posypać płatkami migdałowymi.
Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Dodaj komentarz