Muffinki z szynką i serem

-
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Ania321

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Składniki

szynka wędzona 200 gram,

ser żółty 100 gram ,

mąka pszenna 300 gram ,

proszek do pieczenia 4 łyżeczki ,

mleko 1 szklanka,

sól ,

pieprz ,

olej rzepakowy 100 ml

Przygotowanie

Krok 1
  • Szynkę wędzoną oraz ser żółty pokroić w dość drobną kostkę. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko, olej oraz dodać jajka. Wymieszać trzepaczką. Wlać składniki mokre do suchych i wymieszać do momentu połączenia się składników. Dodać sól i pieprz. Do ciasta dodać ser i szynkę, wymieszać, a następnie nałożyć ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić muffinki do nagrzanego piekarnika i piec je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0