Takich wątróbek jeszcze nie jadłaś! Pyszne kąski wątróbkowe zawinięte w plasterki boczku, to ciekawa i niecodzienna propozycja, która zaskoczy Twoich domowników!
Danie: Kolacja
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wątróbki i boczek przecinamy na połówki. Paprykę kroimy w cienkie plasterki.
Na każdym plasterku boczku układamy 1 wątróbkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na samą górę układamy plasterek papryki. Całość zwijamy i spinamy wykałaczką.
Podsmażamy na małym ogniu przez 5 minut z jednej i przez 5 minut z drugiej strony.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-20 22:43:00
Super pomysł na wątróbki :)
Odpowiedz