Wątróbkowe roladki

Takich wątróbek jeszcze nie jadłaś! Pyszne kąski wątróbkowe zawinięte w plasterki boczku, to ciekawa i niecodzienna propozycja, która zaskoczy Twoich domowników!

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 wątróbek drobiowych
  • 15 plasterków boczku
  • ½ papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbki i boczek przecinamy na połówki. Paprykę kroimy w cienkie plasterki.



Krok 2

Na każdym plasterku boczku układamy 1 wątróbkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Na samą górę układamy plasterek papryki. Całość zwijamy i spinamy wykałaczką.



Krok 3

Podsmażamy na małym ogniu przez 5 minut z jednej i przez 5 minut z drugiej strony.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-20 22:43:00

Super pomysł na wątróbki :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.