Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 120 g brązowego cukru
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 op. budyniu śmietankowego
  • Pół kostki masła kokosowego
  • 2 jajka
  • 120 ml mleka
  • sok z jednej cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na temperaturę 190 stopni C.



Krok 2

Przygotowujemy dwie miski. Do pierwsze przesiewamy suche składniki. Do drugiej wlewamy mokre składniki. Łączymy zawartość obu misek przy pomocy łopatki.



Krok 3

Pieczemy 15 minut do „suchego patyka”.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.