Muffiny cytrynowe z nasionami chia

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

12

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki:

500 g mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

szczypta soli

120 g brązowego cukru

2 łyżki nasion chia

2 op. budyniu śmietankowego

Pół kostki masła kokosowego

2 jajka

120 ml mleka

sok z jednej cytryny

Przygotowanie

Krok 1
  • Nastawiamy piekarnik na temperaturę 190 stopni C.
Krok 2
  • Przygotowujemy dwie miski. Do pierwsze przesiewamy suche składniki. Do drugiej wlewamy mokre składniki. Łączymy zawartość obu misek przy pomocy łopatki.
Krok 3
  • Pieczemy 15 minut do „suchego patyka”.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0