Muffiny cytrynowe z nasionami chia

Fit babeczki cytrynowe. Nasiona chia to niezwykle duża dawka błonnika. Aromat cytrynowy dodatkowo urozmaici smak i sprawi, że będzie to Wasza ulubiona przekąska po treningu!

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 120 g brązowego cukru
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 op. budyniu śmietankowego
  • Pół kostki masła kokosowego
  • 2 jajka
  • 120 ml mleka
  • sok z jednej cytryny

Przygotowanie

Krok 1
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 190 stopni C.

Krok 2
Przygotowujemy dwie miski. Do pierwsze przesiewamy suche składniki. Do drugiej wlewamy mokre składniki. Łączymy zawartość obu misek przy pomocy łopatki.

Krok 3
Pieczemy 15 minut do „suchego patyka”.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.