Zupa z serem i pieczarkami

Pyszna zupa pieczarkowo-serowa, która przypadanie do gustu każdemu. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje – z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g sera mazdamer Mlekpol
  • 1 serek topiony kremowy Mlekpol
  • 200 g pieczarek
  • 3 ziemniaki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 4 łyżki masła Łaciate
  • ½ szklanki śmietanki UHT Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 pęczek szczypiorku
  • grzanki

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obierz i drobno pokrój, a następnie obsmaż na maśle. Dodaj pokrojone drobno pieczarki i całość podsmaż.



Krok 2

Pieczarki i czosnek zalej bulionem, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przypraw i duś ok. 15 minut. Po tym czasie dodaj starty mazdamer, serek topiony i śmietankę wymieszaną z mąką. Wszystko wymieszaj i podgrzej przez ok. 5-10 minut.



Krok 3

Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i grzankami. Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.