Zupa z serem i pieczarkami

Pyszna zupa pieczarkowo-serowa, która przypadanie do gustu każdemu. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje – z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g sera cheddar
  • 1 kostka serka topionego
  • 200 g pieczarek
  • 3 ziemniaki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 4 łyżki masła Łaciate
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 pęczek szczypiorku
  • Grzanki

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki i całość podsmażamy.



Krok 2

Pieczarki i czosnek zalewamy bulionem, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawiamy i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy starty cheddar, serek topiony i śmietankę Łaciatą wymieszaną z mąką. Mieszamy i podgrzewamy ok. 5-10 minut.



Krok 3

Podajemy z pokrojonym szczypiorkiem i grzankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.