Pyszna zupa pieczarkowo-serowa, która przypadanie do gustu każdemu. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje – z pewnością zachwyci wszystkich domowników.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Czosnek obierz i drobno pokrój, a następnie obsmaż na maśle. Dodaj pokrojone drobno pieczarki i całość podsmaż.
Pieczarki i czosnek zalej bulionem, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przypraw i duś ok. 15 minut. Po tym czasie dodaj starty mazdamer, serek topiony i śmietankę wymieszaną z mąką. Wszystko wymieszaj i podgrzej przez ok. 5-10 minut.
Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i grzankami. Smacznego!
Dodaj komentarz