Muffiny z dwoma rodzajami czekolady, kakao i cynamonem. To gradka dla prawdziwych łasuchów! Idealne na deser lub spotkanie z przyjaciółmi.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.
Wszystkie suche składniki przesiewamy do wysokiej miski. W drugiej misce ubijamy mikserem jajka, dodajemy jogurt grecki i rozpuszczone (przestudzone!) masło. Czekolady ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Mokre składniki wlewamy do suchych i łączymy. Wsypujemy 2/3 startej czekolady (resztę zostawiamy do rozpuszczenia na polewę).
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy je ciastem do 2/3 wysokości.
Pieczemy 25 minut i po upieczeniu polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Dodaj komentarz