Muffiny jajeczne z brokułem, papryką i serem

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl pokrojonej w kosteczkę chudej szynki
  • ½ szkl pokrojonych na małe kawałeczki świeżych brokułów
  • ½ szkl pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • ½ szkl pokrojonej w kostkę papryki
  • 1 łyżka startego Sera Jantar
  • 12 roztrzepanych jajek
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Wykonanie:

Umyj paprykę i pokrój składniki. Wszystkie elementy połącz razem ze sobą w misce i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto rozlej do wcześniej przygotowanych i natłuszczonych oliwą foremek. Włóż do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min.



Wskazówki

Muffinki możesz z wierzchu posypać pokrojonym, świeżym szczypiorkiem ❣️

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.